Title Image

KÖPPROCESSEN

Vår ansvarig mäklare har mångårig erfarenhet av förmedling av nyproduktion och leder er tryggt genom hela köpprocessen. Nedan har vi punktat upp de sju huvudsakliga delarna som processen består av.

INTRESSEANMÄLAN

Ni börjar er väg mot ett nytt boende på Torps Gård med att skicka en intresseanmälan för att bekräfta ert intresse för att köpa en bostad i Brf Hästhagen.

Innan ni kommer vidare, och längre fram kan förhandsboka en bostad, behöver ni skaffa ett lånelöfte från er bank. Utan beviljat lånelöfte kan ni inte komma vidare i processen.

SÄLJSTART

Cirka en vecka inför försäljningsstart skickas mer information ut till de intressenter som lämnat intresseanmälningar. Intressenter lämnar en formell bokningsförfrågan till ansvarig mäklare vid säljstarten om att köpa en bostad i projektet. Dessa hanteras sedan av mäklaren i den ordning de inkommit.

BOKNING OCH FÖRHANDSAVTAL

Om ni får erbjudande att köpa någon av bostäderna som ni anmält intresse för att köpa så tecknas ett förhandsavtal mellan er som köpare och bostadsrättsföreningen. I samband med att förhandsavtalet skrivs, betalas även ett förskott om 50 000 kronor. Förskottet hålls deponerat på fastighetsmäklarens klientmedelskonto tills dess att Bolagsverket godkänt Brf Hästhagen som mottagare av betalningen. Förskottet är alltså en första delbetalning av bostaden och dras senare av från bostadens totala pris.

TILLVAL

Under tiden din nya bostad byggs får ni möjlighet att göra materialval och tillval mm. Mer information om hur dessa val görs får du från fastighetsmäklaren. Eventuella tillval betalas i samband med tillträde och faktureras separat.

BESIKTNING

I god tid inför tillträde kommer en oberoende besiktningsman att besiktiga bostaden, då även ni som köpare får möjligheten att närvara. Efter besiktningen kan ni ta del av det besiktningsprotokoll som i samband med besiktningen upprättats. Där framgår de eventuella fel som ni tillsammans med besiktningsmannen upptäcker.

UPPLÅTELSEAVTAL

Cirka tre tills sex månader innan tillträde till bostaden skriver ni under upplåtelseavtalet samtidigt som ni meddelas datum för tillträde till bostaden. I samband med upplåtelseavtalet betalas en handpenning om 10% av köpeskillingen (med avräkning för förskottet som betalats) till bostadsrättsföreningen.

TILLTRÄDE & SLUTBETALNING

I god tid före tillträdet erhåller ni en betalningsavi med kvarvarande belopp (90%) att betala till föreningen samt faktura för eventuella tillval. Betalningen skall göras senast tre bankdagar innan planerat tillträde. På tillträdesdagen tar ni med er kvittot på slutbetalningen och hämtar ut nycklarna till er nya bostad